Zet als buurtsportcoach in op bewegen voor 0 tot 4 jarigen

De leeftijd van 0 tot 4 jaar is erg belangrijk voor de ontwikkeling van motorische vaardigheden en plezier in bewegen. Gewoontes die een kind op jonge leeftijd ontwikkelt, zijn zeer bepalend voor de rest van zijn of haar leven. Dat is bijvoorbeeld te zien bij latere sportdeelname en de kans op overgewicht.

Kenniscentrum Sport & Bewegen deelt in dit artikel waarom het belangrijk is dat je vanaf de geboorte start met spelenderwijs bewegen, met wie je kunt samenwerken, hoe je dit als buurtsportcoach kunt stimuleren bij ouders en welke erkende aanpakken er bestaan.

Steeds meer buurtsportcoaches richten zich ook op de doelgroep 0-4 jaar. In het volledige artikel vind je een overzicht aan praktische ideeën om met de doelgroep aan de slag te gaan, hoe en met wie je samenwerkingen aan kunt gaan en hoe je ouders van jonge kinderen kunt bereiken en overtuigen. Met inspirerende praktijkvoorbeelden, erkende interventies en tips krijg je de tools in handen en kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de motorische ontwikkeling en het beweegplezier van deze jonge doelgroep.

Lees meer op Allesoversport.nl.

Afzender: Allesoversport.nl
Dit nieuwsbericht is toegevoegd op 5 augustus 2020